Projekter

Projekter

Projekter kan være mange ting - store som små. Vi var i foråret 2018 med i projektet "Giv bierne en hånd", hvor vi skulle så blomsterstriber i kanten af markerne, for at give føde til bierne. Det var sjovt og godt at se, hvor meget det virkede at så bare lidt blomster.

 

Vi har været en del af Udviklingscenter for Husdyr på Friland, men er det ikke længere. Vi har sammen lavet mange projekter, som er afsluttede, og laver stadig projekter sammen, nu også med deltagelse af mange andre landmænd, og det er kun godt.

 

Et projekt er SPILD - hvor vi har fokus på fodring af søer. I den sammenhæng har vi udviklet et system til at fodre med vådfoder i faremarken, og det virker rigtig godt.

 

Så har vi et projekt med overvågning af halebid - et vigtigt og altid aktuelt emne.

 

Endelig har vi lige afsluttet et projekt med at udvikle en metode til at lokalbedøve smågrise ved kastration. Øv øv at det er nødvendigt, men det er det altså stadigvæk - nu med bedøvelse.

 

Evigt tilbagevendende er, at vi gerne vil finde en god gris, som er godt egnet til at leve på friland. Den har vi ikke fundet endnu, men på vej har vi haft mange rigtig gode grise - og dejlige krydsninger mellem danske, engelske og tyske racer. Flotte er de:-)

 

 

 

 

 

 

Det lykkedes at få honningurt til at blomstre - på trods af den meget tørre sommer i 2018. Bier og humlebier trak på blomsterne.

 

Så meget - eller lidt - foder, får en drægtig so om sommeren.

Vi fylder foderbladneren med foder og vand på samme tid, og dert bliver rørt rundt mens vi fylder op.

Både søer og smågrise spiser det opblødte foder med stor lyst.

Sådan ser perfekt foder ud!

Dette er starten på det udstyr vi brugte til projekt med bedøvelse til kastration.

Og så har vi prøvet mange gange at opfede slagtesvin på friland hele deres liv. Det går fint! Her grise  som er krydsninger mellem dansk og tysk race.